Pastoor Ignatius Walvis
Pastoor Ignatius Walvis

De oorkonde

We feliciteren Jan Willem Klein, medeoprichter van Gouda op Schrift, die op 8 april 2016 de Walvisprijs in ontvangst mocht nemen. De jury beoordeelde zijn studie naar Goudse houtsnedeproductie rond 1500, getiteld 'Huut der Goude’, als het beste artikel.

De Walvisprijs is genoemd naar de Goudse geschiedschrijver Ignatius Walvis (Utrecht, 1653 - Gouda, 6 mei 1714). De tweejaarlijkse prijs wordt uitgeloofd door de Stichting Vrienden van Archief en Librije (SVAL). Zo willen zij het onderzoek naar de geschiedenis van Gouda en de regio stimuleren.

Voor deze prijs komen in aanmerking oorspronkelijke, nog niet gepubliceerde artikelen over de geschiedenis van het werkgebied van het Streekarchief Midden-Holland: Gouda, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas. Deze gemeenten in de regio vormen het gebied dat het regionaal-historische tijdschrift De Schatkamer (een uitgave van de Stichting) bestrijkt.

Iedereen die zich al dan niet in het kader van zijn werk, studie of liefhebberij bezighoudt met historisch onderzoek kan meedoen. De jury beoordeelde ditmaal acht anonieme inzendingen. Het artikel van Jan Willem Klein zal in De Schatkamer gepubliceerd worden. 

Te zijner tijd wordt het ook gepubliceerd op deze website. Dan wordt dit bericht weggehaald.